“Kayseri turizmi için hedeflerimizi büyüttük"

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) İç Anadolu Bölgesi Temsilcisi Adayı Semih Zazaoğlu, İç Anadolu Bölgesi’nin en önemli destinasyonlarından Kayseri’nin dünya çapında tanıtımı için önemli projeler hazırladıklarını söyleyerek “Kentin turizmini geliştirmeye yönelik tanıtım stratejileriyle Kayseri turizmi atağa kalkacak” dedi.

UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na gastronomi alanında dahil olan Kayseri’nin, gastronomi turizminin yanı sıra kültür, tarih, spor, inanç ve kış turizminde de önemli bir merkez olması için çaba sarf edeceklerini dile getiren Zazaoğlu, “Kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış, eşsiz kültür hazineleriyle dolu Kayseri’nin turizm zenginliklerinin tanıtımı için var gücümüzle çalışacağız” açıklamasında bulundu.

Kayseri’nin kış turizmi konusunda çok önemli bir kaynak olduğuna dikkat çeken Semih Zazaoğlu, “Erciyes Dağı’nda gerçekleştirilecek uluslararası spor etkinlikleri kentin küresel anlamda bir spor merkezi olma konumunu pekiştirecektir” dedi.

Zazaoğlu, Kayseri’nin turizmde hak ettiği değeri görmesi ve dünyadaki bilinirliğinin artmasını amaçladıklarını söyleyerek “Kayseri turizmi için hedeflerimizi büyüttük. Alternatif turizm çeşitleri konusunda büyük bir potansiyele sahip olan Kayseri sadece yerli değil, yabancı turistlerin de ilgi odağı olacak” diye konuştu.

 

Kategoriler
    Güncel Yazılar