Japonya'da Yılbaşı Gecesi büyük bir kutlama zamanıdır. Noel, çiftlere daha fazla odaklanma eğilimindeyken, Yeni Yıl, Japon ailelerin bir araya geldiği, birlikte yemek yediği ve geçen yılı olduğu kadar, önümüzdeki yılı da düşündükleri zamandır. Açık ve berrak havasıyla Kış, ülkenin birçok şehrinin güzel gece aydınlatmalarıyla aydınlatıldığı bir zamandır. En iyi kışlık kıyafetlerinizi giyin ve dışarı çıkın - dışarısı soğuk olsa bile, nereye giderseniz gidin, çok sıcak karşılanacağınız garantidir.


 Nabana no Sato'da bir dizi ışık ve çiçek


 

İlkbahar ve Yaz aylarında, insanlar Mie Vilayeti'ndeki Nagoya'ya yakın Nagashima Resort'un içindeki bu 8.000 metrekarelik parka yayılan çiçeklerin ve yeşilliklerin göz kamaştırıcı görüntüleri için Nabana no Sato'ya akın ediyor. Ancak parkın geceleri canlandığı Kış aylarında, beş milyondan fazla LED ışık çevresini basamaklı ekranlarda, tünellerde, heykellerde ve çok daha fazlasında, doğal ve insan yapımı mükemmel bir karışımla aydınlatıyor.
 
En popüler vurgu, mükemmel Instagram arka fonu sağlayan 200 metrelik aydınlatılmış bir yol olan Işık Tüneli'dir, ancak aynı zamanda bahçeye serin ve kış gibi bir dokunuş katan mavi ışıklı bir halı olan Bulut Denizi'ni aramaya değer. Bir gölün yüzeyinden geçen dramatik bir enstalasyon olan Büyük Işık Nehri'ni ve aydınlatılmış bir denizde yüzüyor gibi görünen bir geminin yer aldığı bu sezonun özel denizcilik temalı sergisini kaçırmayın.
 
Soğuktan bir molaya ihtiyacınız olduğunda, tesis bünyesindeki kafeler ideal ısınma sığınaklarıdır. Kahve ve kek için Café La Terrasse'a gidebilir veya cam duvarlı yemek salonunun güzel bahçelere baktığı Kawasemi'de zarif bir Japon akşam yemeğine katılabilirsiniz.
 
Aydınlatmalar burada ağırlıklı olarak bir kış cazibe merkezi olsa da, Nabana no Sato'nun aydınlatma mevsimi Mayıs ayının sonuna kadar uzun sürüyor. Kış ortası sıcaklıklar nedeniyle ertelerseniz, İlkbaharda gösterinin tadını çıkarabilirsiniz.

Osaka'nın Hikari-Rönesans Işık Festivali'nde aydınlatıcı bir deneyim


 

Daha kentsel, ancak aynı derecede baştan çıkarıcı bir aydınlatma deneyimi için, Kansai bölgesine gidin. Osaka, çekici bir kişiliğe ve kendine ait büyüleyici bir enerjiye sahip bir şehir olarak bilinir. Bu yüzden Osaka'nın kış aydınlatmalarının da aynı derecede göz kamaştırıcı olması hiç şaşırtıcı değil.
 
"Bir sokakta en çok aydınlatılan ağaçlar" dalında 2015 Guinness Dünya Rekoru'nun sahibi olan Hikari-Rönesans Işık festivali şu anda 20. yılında ve 3 Kasım'dan 31 Aralık'a kadar sürecek olan bu yılki sergi, şimdiye kadarki en iyilerden biri olmayı vaat ediyor..
 
Midosuji Caddesi'nin dört kilometresinde, mor, pembe ve altın tonlarında parıldayan bir ışık gölgesinin altında yürüyün ve bazı ağaçları süsleyen barışı simgeleyen ışıklı güvercinlere dikkat edin. Caddenin farklı kısımları farklı renk temalarına sahiptir - pembe ışıklar kiraz çiçeğini andırır, mor olanlar iyileştirici bir parıltı verir ve şampanya altın aydınlatmaları cazibe katar. Ayrıca aydınlatmalara işitsel bir fon sağlayan müzikal bir film müziği de vardır. Parçayı akıllı telefonunuza indirin ve renklerin ve ışık desenlerinin müziğe zaman içinde değişmesini izlemenin keyfini çıkarabileceksiniz.
 
Profesyonel ipucu - Osaka'dayken Helal yiyecek arıyorsanız, Namba'daki Honolu Ramen, Helal kurallarına tam olarak uyan lezzetli Japon favorileri sunmaktadır. Tüm malzemeler Helal sertifikasına sahiptir ve tüm sofra takımları ve çatal bıçak takımları hiçbir zaman Helal olmayan malzemelerle temas etmemiştir. Ramen'den kızarmış tavuğa ve gyoza'ya kadar, Müslüman dostu bir yemekten ve eşit derecede samimi bir karşılamadan emin olabilirsiniz.

Yeni Yılın ilk gün doğumu olan Hatsuhinode'u karşılama


 

Birçok Japon için en önemli Kış geleneklerinden biri, Yeni Yılın ilk gün doğumunu karşılamaktır. Bir önceki yıl üzerine düşünmenin ve yeni yıla umut ve beklentiyle girmenin zamanı geldi. Bu, önümüzdeki yıl için iyi şanslar getirdiğine inanılan bir gelenektir, Yeni Yılın tanrısı Toshigami-sama’nın, ilk gün doğumunda ortaya çıktığına inanılır.
 
Ibaraki Vilayeti'nin Oarai Isazaki-jinja Tapınağı, Yeni Yılın ilk ışınlarını karşılamak için popüler bir mekandır. Kamiiso-no-Torii'nin arkasındaki Pasifik Okyanusu üzerinde yükselen güneş, tapınağın kayaların üzerinde oturan, gökyüzüne karşı siluetlenmiş kapısı güzel bir manzara ve önümüzdeki on iki ayı dört gözle beklemenin ilham verici bir yoludur.
 
Tapınağın MS 856'ya kadar uzandığı söyleniyor. 16. yüzyılda yangınla tahrip edildi ve sonraki yüzyılda yeniden inşa edildi, o zamandan beri güçlü bir şekilde ayakta kaldı ve Yeni Yılı karşılamak için muhteşem bir yol sağladı. Buradan ilk gün doğumunu izlemeyi planlıyorsanız, yanınıza sıcak tutacak giysiler alın - Pasifik rüzgarları soğuk olabilir.
 
Bu özel zamanda yerlilere katılmak, Yeni Yıl kararlarınıza net bir kafa ve berrak bir kalple odaklanmanın harika bir yoludur.

İlk gün doğumu ve lüks bir manzara

Fotoğraf: Shima Kanko Hotel


1 Ocak, yılın en soğuk günlerinden biri olabilir ve güneş doğmadan önce dışarıda durma düşüncesi biraz göz korkutucuysa, Mie Bölgesi'nin Shima Yarımadası'ndan Ago Körfezi'ne bakan Shima Kanko Hotel The Bay Suites'te hatsuhinode gündoğumunu daha lüks bir ortamdan da deneyimleyebilirsiniz.
 
Tarihi 1951 yılına dayanan otel, bölgenin güzel doğasını keşfetmek isteyenlerin uzun zamandır favorisi olmuştur ve aynı zamanda 2016 yılında G7 Zirvesi'ne ev sahipliği yapmıştır. Ve Yılbaşı Gecesi, konuklara daha da fazlasını sunuyor - Yeni Yılda ilk kez güneşin doğuşunu izlemek için mükemmel sıcaklıkta dinlenme yerleri. Koshiko Adası'nda yer alan otelin tüm odaları, en küçüğü 100 metrekare olan geniş süitlerdir ve büyük boy pencereler, yeşil adaların mavi suları noktaladığı Ise-Jima Milli Parkı'nın muhteşem manzarasına bakmaktadır. En iyi manzaralardan bazıları için, iki taraftan geniş manzaralara sahip bir Corner Suite'i tercih edin.
 
Ayrıca bölgenin mükemmel ürünlerinin tadını çıkarmak için harika bir yerdir. Otelin yıllar boyunca birçok devlet başkanını ağırlayan kaliteli Fransız restoranı La Mer The Classic'te biftek, ıstakoz ve diğer kabuklu deniz ürünlerine bu muhteşem manzaralardan daha da fazlası eşlik ediyor. Çok servisli Japon kaiseki ziyafeti için zarif Hamayu'ya gidin veya teppanyaki restoranı Yamabuki'de yerel deniz ürünleri ve mükemmel şekilde pişirilmiş Matsusaka sığır eti ile kendinizi şımartın.
Yeni yılı karşılama zamanı geldiğinde, otelin Sunset Garden'ı, en üst kattaki bahçe Ago Körfezi'nin ve çevredeki adaların muhteşem manzarasını sunmaktadır. Ve soğuğa göğüs gerdikten sonra sizi bekleyen sıcak ve lüks bir oda olduğunu bilmek, rahat bir konforla gelecek yılı düşleyebileceğiniz anlamına gelir.


 

Fotoğraf: Shima Kanko Hotel

 


 

Kategoriler
    Güncel Yazılar