Anı Tur ve Aurum Otellerinin sahibi Veli Çilsal, ‘’Otelde bulunma amacım emeklerle inşa ettiğim otelimi ve eşyalarımı koruma amaçlıydı’’ dedi.

Çilsal, geçtiğimiz günlerde basına yansıyan görüntülerle ilgili yazılı açıklana yaptı. Didim’de faaliyet gösteren AURUM SPA ve  AURUM MOON isimli şirketlere ait otelleri ATG HOTELS‘e 2019 yılının Kasım ayında kiraladıklarını anımsatan Çilsal, şunları kaydetti:

‘’ATG HOTELS, güncel adı EGEX Turizm Org. Tic. A.Ş. olan HARABACI A.Ş. ile alt kira sözleşmesi yaptı biz de bu alt kira sözleşmesine muvafakat verdik. İşletmeci olan EGEX TURİZM işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı alarak ve diğer hazırlıkları yaparak otelleri açıp faaliyete geçirmiştir.

Ancak daha sonraki süreçte ATG HOTELS kira sözleşmesinden kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmediği, kira ödemelerini yapmadığı gibi otelin alt kiracı tarafından otellerin açılmasına ve işletilmesine engel olmuş ve EGEX TURİZM otelime yaptığı masrafları dahi benden talep etmiştir.

Tüm bunların yanında ATG OTELS, hiçbir gerekçe göstermeden EGEXTURİZM’in sözleşmesini feshettiğini bildirerek oteli yeniden zorla hakimiyet altına almak üzere otelin kapısına iki araç dolusu kişileri ve hiçbir yetki ve sorumluluğu olmayan sözde yetkili gönderdiğini bu kişilerle oteldekiler arasında olay çıktığını öğrendim.

Kiralarım Ödenmedi

Bu süreçte tarafıma kira ödemeleri yapılmadığı gibi bir de otellere rezervasyon yapan müşterilerin dahi girişinin engellendiğini, kapıdan gönderildiğini duydum. Mevcut koşullara dahi uygun konseptte olan ve işletilse ülke turizmine de önemli katkılar sağlayabilecek iki otelim, adı bu olaylara karışarak lekelenmektedir. Kiralarım ödenmediği gibi oteldeki otele ve şirketlerimize ait demirbaş eşyalarımızın güvenliği de yoktur.

Benim basına yansıyan görüntülerdeki otelde bulunma amacım emeklerle inşa ettiğim otelimi ve eşyalarımı korumak, tüm bu sorunların çözülmesi ve sezonda rezervasyonu olan tüketiciler de dahilhiç kimsenin mağduriyet yaşamadan otellerin bir an evvel işletilmeye başlanmasıdır.

Bunun dışında basına yanlı ve kasıtlı yaptırılan haberler ve içeriği iddialar gerçek dışı olup, ilgililer hakkında her türlü cezai ve hukuki süreçlerde işletilecektir.

Turizm kamuoyuna saygı ile duyurulur.’’

Kategoriler
    Güncel Yazılar