SKAL İzmir, uluslararası tanıtıma damga vuruyor

Turizm profesyonellerinin küresel çapta bir araya gelerek uluslararası turizmi teşvik ettikleri SKAL International, 14. Travel Turkey İzmir Dijital’deki yerini alıyor. Bünyesinde uluslararası seyahat ve turizm endüstrisindeki tüm sektörleri toplayan tek örgüt olan SKAL International, İzmir ve Türkiye’nin uluslararası tanıtımında önemli bir rol oynayacak.

Uluslararası iş birliği, 14. Travel Turkey İzmir Dijital’de

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi, Sürdürülebilir Turizm Örgütü gibi dünya turizmini yönlendiren kuruluşların yönetim kurulunda temsil edilen Skal International, 14. Travel Turkey İzmir Dijital’deki yerini alıyor. Dünya üzerinde yaklaşık 90 ülkede 358 kulüp ve 15 bin üye ile “güvenilir ve sorumlu bir turizm” için çalışan SKAL Internatioanal, Türkiye’nin ilk sanal turizm fuarına verdiği destek ile ülke turizmini desteklerken; İzmir turizm stratejisinin tüm dünyaya tanıtımında büyük bir rol üstlenecek. 2019 yılında Travel Turkey İzmir Fuarı’nda yer alan SKAL İzmir, sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğini vurgulamak amacıyla 2021’deki tek turizm fuarı stant hakkını SKAL Türkiye ve SKAL International’a devretti. Böylece, İzmir ve ülke turizmi uluslararası ölçekte daha geniş kitlelere tanıtılacak.

SKAL İzmir, uluslararası tanıtıma damga vuruyor

Geçtiğimiz yıl 7 kıtada, 103 ülkede bir ay boyunca süren “2020 Dünyanın En İyi Skal Kulübü” yarışmasında, İzmir Skal Kulübü Derneği Paris, Londra, Monaco, Mexico, Palm Beach, Hawai gibi 19 rakip kulübü geçerek dünyanın en iyi ikinci Skal Kulübü seçildi.

SKAL İzmir Kulüp Başkanı Emre Gezgin, İzmir'in uluslararası arenada ilgi odağı haline gelmesine yol açan ödüllerin, 7 kıtadan dünya turizm profesyonellerinin tarafsız oylarıyla belirlenmiş olmasının önemine dikkat çekti. Gezgin, uluslararası arenada İzmir’in ilgi odağı olmasının pandemi öncesinde başlayan bir süreç olduğuna değindi. İzmir’in turizm stratejisinin önceden planlanmış geniş bir vizyon sonucu uluslararası mecralara taşındığına belirten Başkan Gezgin, şunları ifade etti:

İzmir değişime önceden hazırdı

“Pandemi döneminde ortaya çıkan insan ve doğa odaklı özgürlük temeline dayanan turizm algısını İzmir çok önceden benimsemişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer tarafından temeli atılan ‘slow city’ bu hareketin bir başlangıcıydı. Türkiye’de daha önce olmayan bir marka yaratılmıştı. O dönemde projenin fonksiyonelliği ve ülke tanıtıma olan katkısını tam anlayamamıştık. Ama şu an gelinen noktayı görüyoruz ki onun araladığı kapı, İzmir turizm cazibesi üzerine yapılan ulusal ve uluslararası çalışmaları beslemiş. Şu an gelinen nokta, son derece ayakları yere basan ve hedefe yönelik bir marka değerine dönüşmüş. Ülke tanıtımında artık kitlesel turizmden çok tematik turizm kanalları turistler tarafından ilgi odağı oldu. Eskiden bir şehrin tanıtımında yöresel özellikleri gösterilmezdi. Fakat artık turizmi pazarlarken kullanılan bir takım imaj görüntüleri değer kazanmaya başladı”.

“Sektörde oyun kurucu olmak, riskleri fırsata çevirmekle mümkün”

İzmir’in Türkiye ve tüm dünyada tanıtılmasına verdiği olağanüstü katkılardan ötürü 2020 Skal Özel Ödülü’ne layık görülen SKAL İzmir Kulüp Başkanı Emre Gezgin, fuarın tüm engellere rağmen sanal platforma taşınmasını ise büyük bir fırsat olarak değerlendirdiğini söyledi. Gezgin, “Travel Turkey İzmir zaten ülkenin majör bir fuarı iken, dijitalde yaptığı atılım ile uluslararası arenada kendini kanıtlamaya hazır hale geldi. İzmir’e katkısı olabilmesi için bu tarz küresel hamle, proje veya başarıların İzmir odaklı devam etmesi lazım. O yüzdendir ki Uzak Rota’da İzmir dünyanın en iyi şehir destinasyonu seçildi. Şunu görüyoruz ki pandemi sürecinin bizim anladığımız geleneksel turizme ulaşmasındaki yol biraz uzun. Bu süreçteki en önemli faktörlerden bir tanesi de ruhen oyunun içinde kalabilmek... Bu bağlamda dijital fuarları çok önemli buluyorum. Pandemi süreci bittikten sonra da fiziksel fuarların dijital ile ortaklaşa yapılacağını düşünüyorum. Fuar, 2021 yılında turizmin tanıtımını uluslararası kanallara taşıyan bir misyon yüklenmiş ve sektörün tek sanal fuarı olarak adını yazdırmış. Bu bir riskti. Fakat İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık A.Ş. bunu fırsata çevirdi. Sektörde oyun kurucu olmak, bu tarz hamleleri gerektirir” dedi.

“Fuarlar, uluslararası ölçekte bir kaldıraçtır”

Uluslararası arenada SKAL International desteğinin İzmir turizmi için çok kıymetli olduğunu dile getiren İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı ise, şunları kaydetti:

“Değişen dünya düzeninde yeni uygulamalara hep beraber alışıyoruz. Önemli olan uluslararası ölçekte kenti ve ülkeyi tanıtabilmek... Bunun için risk almamız gerekiyordu ve aldık. Sektörün desteği de bizim için çok önemliydi. Yüz yüze görüşemiyor olsak da küresel tedarik zinciri devam ediyor ve bizim buna katkı koymamız önemli bir sorumluluktur. Biz fuarları bir kentin ekonomik gelişiminde, ihracat verilerinin artmasında, hem ulusal hem uluslararası ölçekte tanınırlık ve bilinirliğinin artmasında bir kaldıraç olarak görüyoruz. Fiziki fuarlarımızın yerini dijitale bırakacağı öngörüsünden ziyade, dijital fuarların fiziki fuarları tamamlayıcı unsur olarak destek vereceği noktasında stratejimizi gelişiyoruz. Bu 5 yıllık bir strateji. Dijital fuarımızı da kendi öz kaynaklarımızla yaparak bu konudaki irademizi ortaya koymak istedik. Bu yönde bir dijital dönüşüm var ise, biz buna hazırız. Ama arzumuz fuarlarımızın yine fiziksel bir şekilde açılması, İzmir’e ve ülkemize fuar amacıyla gelen ziyaretçilerin artması, doğrudan uçuşların, yeni tesislerin, yeni rotaların İzmir’e ve ülkemize kazandırılması… Böylelikle ekonomiye, istihdama ve ihracata olumlu bir katkı vermek istiyoruz. Bu, kent koalisyonumuzun ortak bir amacıdır. Önümüzdeki yıllar ne gösterir bilemiyoruz ama biz zaten alt yapımızı Türkiye’nin öncüsü konumunda oluşturduk”.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık A.Ş.’nin yoğun çalışmaları ile 14. Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Ticaret Bakanlığı himayelerinde; İzmir Ticaret Odası, TÜRSAB, TÜROFED ve İzmir Vakfı desteği ile düzenleniyor. Fuar, 25-27 Şubat tarihlerinde turizm profesyonellerini, sektör temsilcilerini ve destinasyonları uluslararası iş birlikleri ile Türkiye’nin sanal fuar alanında buluşturacak. 14. Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı, “ttidigital.izfas.com.tr” adresinden online olarak takip edilebilecek.

 

Kategoriler
    Güncel Yazılar