Türsab 2021’de Mezopotamya Turizm Fuarı Düzenleyecek

Mezopotamya’nın altın üçgeninin turizm potansiyelini artırmak, yeni tur rotaları oluşturmak amacıyla Diyarbakır’da düzenlenen Kültür ve İnanç Destinasyonu Çalıştayı’na TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri ve 34 Bölge Temsil Kurulu Başkanı ile kültür turizmi yapan seyahat acentaları katıldı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Mardin Vali Yardımcısı Recep Aydın’ın hazır bulunduğu Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin Kültür ve İnanç Destinasyonu Çalıştayı’nın açılış konuşmasını TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya gerçekleştirdi.

Bağlıkaya: “Mezopotamya’nın Altın Üçgenini Dünya İle Buluşturma Zamanı”

TÜRSAB Başkanı konuşmasına İzmir depreminde hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifa dileyerek başladı. “Bugün, turizm güneşi Diyarbakır’dan yükseliyor” diyen Bağlıkaya; “Bugün bu heyecanımıza ortak olmak için Türkiye’nin her tarafından gelen Bölge Temsil Kurulu Başkanlarımız, kültür turizmi yapan çok değerli seyahat acentalarımız ve Yönetim Kurulu üyelerimizle buradayız” dedi. “Ülkemizde hala kültür ve inanç turizminde istediğimiz yerde değiliz.” 2019 yılında, ülkemize gelen 45 milyon yabancı misafirin yüzde 80’inin Antalya, Aydın, Muğla, İzmir ve İstanbul illerine geldiğine dikkat çeken Bağlıkaya; “Kalan 76 ilimizin payı ne yazık ki çok düşük.

Yeni bir anlayış ve birliktelikle 13 büyük medeniyete ev sahipliği yapmış, mutfağı, doğası, insanı ile eşsiz bir destinasyon olan Anadolu’yu kültür gezginleriyle buluşturmanın, bu topraklardaki büyüleyici efsaneleri, hikayeleri tüm dünyayla paylaşmanın zamanı çoktan geldi. Altın üçgen olarak adlandırdığımız Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin’in yanına bu bölgeden hangi şehrimizi eklesek altın dörtgen, altın beşgen olarak değer almaya devam edecektir. Biz turizmcilerin bir görevi de bu eşsiz güzellikleri, vatandaşlarımızla, dünya insanı ile köprüler kurarak buluşturmak. Yaşadığımız duyguları, ortak mirası, insan olmanın evrenselliği ve sorumluluğu ile aktarmak. Devlet, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, iş birliğinin sinerjisini, yerel halkında kucaklaması ve coşkusuyla kısa sürede hedeflere ulaşacağımıza inanıyorum. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu, bölge turizminin gelişimi için canla başla çalışmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamak isterim” dedi.

Vali Karaloğlu:  “Turizm Ekonomisiyle Şehirlerin Refahı Artacak”

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu; Çalıştaydaki önerileri dinledikten sonra yaptığı konuşmasında, “Bugün burada Türkiye turizmine yön veren bütün aktörleri, profesyonelleri, seyahat acentalarını, tur operatörlerini, hava yolu şirketlerini ağırlıyoruz. Zengin bir katılımla gerçekleştirdiğimiz Çalıştayımıza TÜRSAB çok ciddi bir destek verdi. Bizim için çok faydalı bir toplantı oldu. Emeği geçen herkesi kutluyor, katılan herkese teşekkür ediyorum. Mezopotamya bölgesinde bundan sonra turizmi daha çok konuşacağız. Turizm ekonomisiyle şehirlerin refahını daha çok yukarıya çekeceğimizi umuyoruz. Toplantının ilk meyvesini de aldık. TÜRSAB ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan protokol neticesinde düzenlenecek fuarın bölgemize büyük katkıları olacak” sözleriyle Çalıştayın önemine dikkat çekti. 

Bakan Yardımcısı Alpaslan “Bölge Turizminin Gelişmesi İçin Desteğe Hazırız”

Bölgenin müthiş bir turizm destinasyonu olduğuna dikkat çeken Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ise Çalıştay neticesinde çizilecek yol haritasına her türlü desteğe hazır oluklarını ifade etti. “2020 turizm sezonunda 60 milyon turist hedefine ulaşabilirdik ancak pandemiden turizm sektörü olumsuz etkilendi. Cumhurbaşkanımız turizmi stratejik bir sektör olarak ilan etti, tüm Bakanlıklara turizmin geliştirilmesi için talimatları verdi. Bu güç ve motivasyonla önemli adımlar atacağımıza inanıyorum” dedi.  

Türsab 2021’de Mezopotamya Turizm Fuarı Düzenleyecek

Konuşmaların ardından TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, bölge turizmini geliştirmek amacıyla Mezopotamya Turizm Fuarı İş Birliği Protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde 2021 yılından itibaren turizm sektörü profesyonellerinin katılacağı Mezopotamya Turizm Fuarı düzenlenec

Kategoriler
    Güncel Yazılar