Almanya Covid-19 pandemisi sırasında yabancı öğrencileri destekleyen sayılı ülkeler arasında yer almaktadır.

Alman Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı yabancı öğrenciler için Corona yardımının önünü açıyor: Temmuz ve Ağustos ayları için Alman hükümetinin yapacağı finansal yardımın geri ödenmesi gerekmemektedir. Covid-19 pandemisinden dolayı Alman üniversitelerinde okuyan tüm öğrencilerin acil durum kapsamında olduğu belirtilerek, herkesin bu geçici finansal yardımdan faydalanabileceği bildirilmektedir.

Alman üniversitelerinin uluslararası öğrencileri bulmak için kullandığı bir portal olan MyGermanUniversity adresinde yer alan bilgilere göre, bu yardımın özellikle yabancı öğrenciler için oldukça önemli olduğu vurgulanmaktadır, zira bu grupta yer alan öğrencilerin %75’i eğitim süreleri boyunca Almanya’da çalışmakta ve pandemi sırasında ciddi finansal zorluklar yaşamaktadırlar. MyGermanUniversity CEOsu Tobias Bargmann bu yeni yardımı memnuniyetle karşılamaktadır: "Doğrusunu söylemek gerekirse, bu geçici yardım öğrencilere bir hediyedir. Böylece birçok Türk öğrenci, Almanya’daki eğitimlerine borç korkusu olmadan devam edebileceklerdir." Ayrıca kendisi, pandemi döneminin oldukça stresli olabileceğini ve bu durumun ailesinden uzakta olan uluslararası öğrencileri daha ciddi şekilde etkileyebileceğini belirtmekte ve devletten gelen bu yardımın en azından finansal endişeleri ortadan kaldıracağını söylemektedir.

Türkiye’den gelen öğrencilerin bu geçici yardımdan faydalanabilmek için pandemi dolayısıyla finansal olarak acil durumda olduklarını ispatlamaları gerekmektedir, örneğin, part-time işlerini kaybetmeleri gibi. Başvuru sahibinin durumuna bağlı olarak, aylık burs 100 ila 500 € arasında değişebilmektedir. MyGermanUniversity Alman üniversitelerinde eğitim gören tüm Türk öğrencilerin bu durumdan faydalanmasını tavsiye etmektedir.

Uluslararası arenada karşılaştırıldığında, Almanya Covid-19 pandemisi sırasında yabancı öğrencileri destekleyen sayılı ülkeler arasında yer almaktadır. Bu durum Alman yüksek eğitiminin genel anlamıyla uluslararasılaştırılması stratejisiyle uyumluluk göstermektedir, bu sebeple Almanya uluslararası öğrenciler arasında popülerliğini korumaktadır. MyGermanUniversity adresinde verilen bilgiye göre, Alman üniversitelerinde yaklaşık 300.000 uluslararası öğrenci eğitim görmektedir.

 

Kategoriler
    Güncel Yazılar