THY tarafından ilk açıklanan tarihe göre 20 Mayıs'ta başlaması beklenen uçuşlarla ilgili olarak yeni bir açıklama.

Dünyanın 127 ülkesine gerçekleştirdiği tarifeli yolcu uçuşlarını 28 Mart tarihi itibarıyla durduran THY, yurt içi ve yurt dışı seferlerini kademeli olarak yeniden başlatıyor.

Normalleşme sürecinin başlamasıyla beraber, yurt içi uçuşları 1 Haziran tarihi itibariyle açıldı. Yurt dışı uçak seferlerinin başlayacağı tarihle ilgili açıklama Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi 10 Haziran sonrasını işaret etmişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 'Haziran'da kademeli olarak 40 ülkeye uçak seferleri başlatmayı planlıyoruz. Uçuşların karşılıklı açılması için 15 ülke ile ön mutabakat yapıldı.' dedi.

Hangi Ülkelere Uçuşlar Açıldı? 

İlk aşamada, dış hat uçuşlarının karşılıklı açılması ile ilgili 15 ülke ile ön mutabakat yapıldığını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, “Dış hat uçuşlar için 92 ülke ile işbirliğimiz devam ediyor. Kuruluşlar ve muhatap ülkeler ile uçuşların emniyetli bir şekilde yapılması noktasında görüşüyoruz. Halihazırda dış hat uçuşların karşılıklı açılması için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Avusturya, Litvanya, Sırbistan, Kazakistan, Arnavutluk, Beyaz Rusya (Belarus), Birleşik Arap Emirlikleri, Moldova, Özbekistan, Ukrayna, Fas, Ürdün, Sudan ve İtalya ile mutabakat sağladık.” ifadelerini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu, Haziran ayında kademeli olarak başlatılacak dış hat uçuşlarına ilişkin şu detayları paylaştı: "10 Haziran tarihi itibariyle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bahreyn, Bulgaristan, Katar, Yunanistan,*15 Haziran tarihi itibariyle, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Çek Cumhuriyeti (Çekya), Hırvatistan, Hong Kong, İsviçre, Japonya, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Singapur, Slovenya, Tacikistan,*20 Haziran tarihi itibariyle, Hollanda, Kazakistan,*22 Haziran tarihi itibariyle, Arnavutluk, Bosna Hersek, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Güney Kore, İrlanda, Karadağ,Kırgızistan, Letonya, Lüksemburg, Norveç, Slovakya ve *25 Haziran tarihi itibariyle Belçika.

Kategoriler
    Güncel Yazılar