Akra Hotels, Best Workplaces for Women™ Büyük Şirketler Kategorisi’nde Türkiye birincisi olarak güven, adalet ve fırsat eşitliğine dayalı harika bir işyeri kültürü yaratma başarısını zirveye çıkardı.

BHM bünyesinde yer alan Akra Hotels, işyeri kültüründe küresel otorite olan Great Place to Work® tarafından hazırlanan Great Place to Work® Türkiye 2023 Best Workplaces for Women™ Büyük Şirketler Kategorisi’nde Türkiye birinciliği ile kadın istihdamını destekleyen ve kadınlara iş hayatının her alanında fırsat eşitliği tanıyan insan kıymetleri uygulamalarını bir kez daha taçlandırdı.

2023 yılının başından günümüze kadar Akra Hotels, KAGİDER’in Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) sertifikasına hak kazanarak ve Birleşmiş Milletler’in Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri (WEPs) imzacıları arasında yer alarak yapısı, eylemleri ve istihdam olguları ile toplumsal cinsiyet eşitliğine ve istihdamda kadının güçlenmesine duyarlı olduğunu ulusal ve uluslararası kamuoyu nezdinde tescil ettirmişti.

 

 

Akra Hotels 2023 yılında, Great Place To Work® Yaşam Boyu Öğrenme™ Özel Ödülü, büyük şirketler kategorisindeki Türkiye’nin En İyi İşvereni unvanı ve ardından Eylül ayında Avrupa'nın En İyi İşvereni™ unvanı ile onurlandırılmıştı. Bu alanda ulaşılması zor bir rekoru elinde bulunduran Akra Hotels, Best Workplaces for Women™ Büyük Şirketler Kategorisi’nde Türkiye birincisi olarak güven, adalet ve fırsat eşitliğine dayalı harika bir işyeri kültürü yaratma başarısını zirveye çıkardı.

Great Place To Work® Best Workplaces For Women™ unvanına sahip olabilmek işe alım, eğitim, kariyer destek, yetenek yönetimi, geribildirimlerin izlenmesi ve benzeri tüm alanlarda kadın ve erkek çalışanlar için fırsat eşitliğini, adaleti ve liyakati gözeten ve kadın istihdamını destekleyen politikaları başarıyla uygulayabilmeyi gerektirir. Best Workplaces For Women™ listesinde yer alan şirketler, kadın çalışanları için sundukları harika işyeri deneyimi ile fırsat eşitliği, adalet ve liyakat başlıklarında standart şirketlere göre çok daha yüksek performansa sahip olduklarını bu zorlu listeye girerek kanıtlıyorlar.

 

                                    Grup İnsan Kıymetleri Direktörü İbrahim Hakan YILMAZ

 

2022 yılında Best Workplaces For Women™ Büyük Şirketler Kategorisinde Türkiye ikinciliğin ardından 2023’de Türkiye birincisi olma başarısı gösteren Akra Hotels adına Grup İnsan Kıymetleri Direktörü İbrahim Hakan YILMAZ yaptığı açıklamada “Akra Hotels olarak fırsat eşitliği, liyakat, güven ve adaleti esas alan politikalar uygulayacağımızı taahhüt etmiş bulunuyoruz ve bu ilkeleri destekleyen bir kurumsal kültürün kökleşmesini sağlamak için çalışıyoruz. Bunu desteklemek üzere kadın istihdamını arttırmaya, kadınların yönetim kademelerinde daha etkin rol almasına ve kadının güçlendirilmesine yönelik sektörümüze ilham vereceğini ve iyi bir örnek olacağını umut ettiğimiz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu doğrultuda Akra Hotels 2023-25 İnsan Kıymetleri Stratejik Plan ve Hedeflerimiz, sürdürülebilirliğe, kurumsal sorumluluğa ve kadının güçlendirilmesine vurgu yapmakta, ayrıca adil muameleyi, kadın temsilini artırmayı, kadınların liderlik rollerinde güçlendirilmesini, kişisel ve profesyonel gelişimlerini teşvik etmeyi, çeşitliliği-eşitliği-katılımcılığı kapsamaktadır.

Eşit ve aydınlık bir geleceğin başta iş dünyası olmak üzere yaşamın her alanında kadınların etkin katılımıyla, fırsat eşitliğinin sağlanmasıyla ve adil insan kıymetleri uygulamalarıyla mümkün olduğuna inanıyoruz. Şirketimizin geleceğini şekillendirme ve toplumumuza katma değer yaratma sorumluluğumuzu yerine getirmeye yönelik çalışmalarımızın değerli çıktılarını bu başarılarla taçlandırmış olmaktan onur duyuyoruz. Emeği geçen tüm Akra Hotels çalışanlarımızı tebrik ediyor ve onlara teşekkür ediyoruz”

Great Place to Work® Türkiye 2023 Best Workplaces for Women™ Büyük Şirketler Kategorisi listesine aşağıdaki adresten ulaşılabilir:

https://www.greatplacetowork.com.tr/listeler/best-workplaces-for-women/best-workplaces-for-women-2023/#2794

 

 

Akra Hotels Hakkında

Turizm yatırımlarında 2.600 çalışanı ve 4.331 yatak kapasitesi ile hizmet etmeye devam eden Akra Hotels, köklü geçmişinden aldığı güç ve 50 yılı aşan deneyimiyle uluslararası otelcilik alanında sunduğu hizmetler, öncü ve yenilikçi insan kıymetleri uygulamaları ve yarattığı gastronomi deneyimleriyle, her zaman “rekabet üstü” olmayı hedeflemektedir.

Akra Hotels, turizm yatırımlarını, Kemer ve Sorgun’daki işletmelerinden sonra 2014 yılında Akra ve Akra V olarak ilk kez şehir otelciliğine adım atarak, Antalya’ya taze bir soluk getirmiştir. 2015’te Akra Fethiye ve 2019’da Akra Fethiye The Residence ile devam ettirip toplamda 6 işletmesiyle turizm sektöründe hizmet vermektedir. Turizmin yanı sıra Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan 12 bin metrekarelik endüstriyel yıkama ve temizleme tesislerinde, günlük 80 ton tekstil temizleme kapasitesi ve 300’den fazla çalışanı ile hizmet veren, bölgenin en donanımlı ve en temiz tekstil yıkama ve temizleme tesisine sahiptir.

Best Workplaces for Women™ Listesi hakkında

Çalışan kadınlar çalışma hayatında eşit ücret, iş yerinde yükselme, iş yerinde ayrımcı politikalara maruz kalma veya eğitim olanaklarından yoksun kalma gibi mağduriyetler yaşıyorlar. Best Workplaces For Women™ listesinde yer alan şirketler kadın çalışanları için sundukları harika iş yeri deneyimi ile adalet ve hakkaniyet başlıklarında standart şirketlere göre çok daha yüksek performansa sahip.

Kadınlar için En İyi İş Yerleri™ listesi, şirketlerin tüm çalışanları ve kadın çalışanlarının Trust Index™ anket sonuçlarını; bunlarla birlikte kadın çalışanların desteklenmesine yönelik uygulamaların şirket stratejisinin bir parçası olması, tüm kadın çalışanları kapsaması, yenilikçi ve orijinal uygulamalar olması gibi noktaları dikkate aldığımız Culture Brief™ sonuçlarını ve bu 2 sonuç arasındaki farkları ölçümleyerek oluşturuldu. Great Place To Work® Türkiye “Kadınlar için En İyi İş Yerleri” listesinde, şirketlerin kadın çalışanları özelinde destekleriyle ve uygulamalarıyla, kadın çalışanlarının yüksek güven kültürü deneyimini sağlayıp sağlamadıklarını ölçümlüyor.

Kategoriler
    Güncel Yazılar