"Önceliğimizi çalışanlarımıza vermeye ve daha nice başarılara çalışanlarımızla imza atmaya devam edeceğiz”

2023 başında aldığı Great Place to Work® Türkiye “Harika Bir İş Yeri Sertifikası”, Mayıs ayında 500-1000 Çalışan kategorisinde Türkiye’nin En İyi İşvereni™ unvanı, ayrıca Yaşam Boyu Öğrenme™ Özel Ödülünü alan Akra Hotels; şimdi de Büyük Şirketler kategorisinde Avrupa'nın En İyi İşverenleri™ Listesine girerek başarılarını bir adım daha öteye taşıdı.

Great Place To Work®, çalışanların işyeri deneyimine odaklanan Trust Index™ anketi ve Culture Audit™ for All metodolojisiyle şirketlerin herkes için harika bir iş yeri oluşturmadaki deneyimlerini ölçümlüyor. Buna göre kendi ülkesinin en iyi işveren listesine giren toplam 37 ayrı ülkeden, 3 binden fazla şirketten 2,6 milyon çalışanın dahil olduğu Trust Index™ anketinden elde edilen verilerle hazırlanan Büyük Şirketler Kategorisinde Avrupa'nın En İyi İşverenleri™ Listesinde Akra Hotels en iyi 20 firma arasında yer alma başarısı gösterdi.

Ödülle ilgili olarak değerlendirmelerini paylaşan BHM Grup İnsan Kıymetleri Direktörü İbrahim Hakan YILMAZ, “Great Place to Work® tarafından hazırlanan Avrupa’nın En İyi İşverenleri™ Listesinde Büyük Şirketler Kategorisinde 2022 ve 2023 yıllarında girebilmiş olmaktan mutluluk ve onur duyuyoruz. Emin adımlarla sürdürdüğümüz kurumsal gelişim yolculuğumuzda tüm başarılarımızın kaynağında çalışanlarımızın olduğunun farkındayız.

İnsana insanla hizmet ettiğimiz ve insanla katma değer yarattığımız işimizde çalışanlarımız, misafir memnuniyetinin en önemli unsurudur. Bu farkındalıkla çalışanlarımıza adil, güvenli, huzurlu ve insan onuruna yaraşır bir iş ortamı sunmayı, aynı zamanda eşit fırsatlara, eşit imkanlara ve eşit haklara sahip olduğu ve faydalandığı bir iş ortamı sunmayı şirketimizin başarılarını sürdürülebilir kılmamızda çok önemli olduğuna inanıyoruz.

Akra Hotels olarak yerel değerlerden güç alan, yenilikçi ve saygın bir oteller zinciri olmayı sürdürebilme vizyonunu ve iş yerlerimizde adil, güvenilir ve duyarlı bir çalışma ortamını hayata geçirmemizde başarımızı çalışanlarımızın adanmışlığına ve kültürümüze sahip çıkmalarına borçluyuz. Önceliğimizi çalışanlarımıza vermeye ve daha nice başarılara çalışanlarımızla imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

2023 Avrupa’nın En İyi İşverenleri™ Listesi’nde yer alan organizasyonları kutlayan Great Place To Work® CEO'su Michael C. Bush, “Listede yer alan organizasyonlar dünya genelindeki tüm pazarlardaki şirketlere örnek oluyorlar. Çalışanları için güven temelli kurumlar inşa ederek harika iş, yeni fikirler ve daha güçlü iş sonuçları elde ettiler" dedi.

 

 

Avrupa’nın En İyi İşverenleri™ Listesi’nin tamamına aşağıdaki adresten ulaşılabilir: https://www.greatplacetowork.com/europe-2023

https://www.greatplacetowork.com.tr/listeler/europes-best-employer/europes-best-workplaces-2023/large/

21 Eylül 2023 Perşembe akşamı Lüksemburg’da Europen Convention Center’da verilen Avrupa’nın En İyi İşvereni™ Ödülü aynı zamanda bir Türk Otelcilik markası olan Akra Hotels’in turizm alanında sektördeki nitelikli iş gücünü arttırmak ve bu alanda çalışan insanların yaşam kalitesini yükseltmek için yaptığı yatırımların dünyaya iyi bir örnek olma çabasının güçlü bir göstergesidir.

Akra Hotels Hakkında

Turizm yatırımlarında 2.600 çalışanı ve 4.331 yatak kapasitesi ile hizmet etmeye devam eden Akra Hotels, köklü geçmişinden aldığı güç ve 50 yılı aşan deneyimiyle uluslararası otelcilik alanında sunduğu hizmetler, öncü ve yenilikçi insan kıymetleri uygulamaları ve yarattığı gastronomi deneyimleriyle, her zaman “rekabet üstü” olmayı hedeflemektedir.

Akra Hotels, turizm yatırımlarını, Kemer ve Sorgun’daki işletmelerinden sonra 2014 yılında Akra ve Akra V olarak ilk kez şehir otelciliğine adım atarak, Antalya’ya taze bir soluk getirmiştir. 2015’te Akra Fethiye ve 2019’da Akra Fethiye The Residence ile devam ettirip toplamda 6 işletmesiyle turizm sektöründe hizmet vermektedir. Turizmin yanı sıra Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan 12 bin metrekarelik endüstriyel yıkama ve temizleme tesislerinde, günlük 80 ton tekstil temizleme kapasitesi ve 300’den fazla çalışanı ile hizmet veren, bölgenin en donanımlı ve en temiz tekstil yıkama ve temizleme tesisine sahiptir.

Avrupa’nın En İyi İşverenleri™ Listesi hakkında

Great Place To Work®, şirketlerin işveren programlarını analiz ediyor ve ülkelerinde Yılın En İyi İşverenleri™ Listesi’nde yer alan organizasyonları Avrupa’nın En İyi İşverenleri™ Listesi’ne aday organizasyonlar olarak belirliyor. 2023 Avrupa’nın En İyi İşverenleri™ Listesi belirlenirken 2.6 milyon çalışanın işyeri deneyimini gösteren Trust Index™ anketi verileri incelendi. Analizlerin ardından Almanya, Avusturya, Belçika, Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İrlanda, İtalya, İspanya, İsveç, İsviçre, İzlanda, Lüksemburg, Norveç, Polonya, Portekiz, Türkiye ve Yunanistan’dan firmalar değerlendirmeye girmeye hak kazandı yer aldı. Liste, organizasyonların çalışan sayısına göre 4 farklı kategoriye ayrıldı: Küçük (10–49 çalışan sayısı); Orta (50–499 çalışan sayısı); Büyük (500+ çalışan) ve Çok Uluslu (Multinational).

Great Place to Work® Hakkında

Great Place to Work®, işyeri kültürü ve çalışan deneyimi konusunda uzman küresel otoritedir. 1992'den beri dünya çapında 100 milyondan fazla çalışanın dahil olduğu Trust Index© anketinden elde ettiğimiz derin analizleri harika bir iş yeri deneyimini neyin oluşturduğunu tanımlamak için Kullanmaya devam ediyoruz. Her şeyin temelinde Güven vardır. Tüm çalışanlar için yüksek güvene dayalı bir iş deneyimi yaratarak organizasyonların kültürlerini ölçmelerine ve daha iyi iş sonuçları üretmelerine yardımcı oluyoruz. Kurum kültürü ve çalışan deneyimi analiz platformumuz Emprising®, liderlere veri ve insan odaklı kararlar verebilmeleri için ihtiyaç duydukları anketler, gerçek zamanlı raporlama ve içgörüler sağlamaktadır. Great Place to Work® Aynı zamanda Great Place to Work-Certified™ şirketleri ve Türkiye’nin En iyi İşverenler Listeleri’nin yanı sıra sektörel, bölgesel listeleri açıklayarak çalışan deneyiminizi en iyiler ile kıyaslayabileceğiniz benzersiz veri içerikleri sağlamaktadır. Misyonumuz organizasyonların herkes için harika iş yerleri haline gelmesine yardımcı olarak daha iyi bir dünya inşa etmektir.

 

Kategoriler
    Güncel Yazılar