Akra Hotels, Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) Sertifikası alan Türkiye’de 55. ve turizm sektöründe ise ilk firma oldu.

KAGİDER’in iş yaşamında toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etmek ve kadının üretkenliğini artırmak için Dünya Bankası’nın teknik desteği, Price waterhouse Coopers ve EY iş birliği ile geliştirdiği Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) sertifika programı iş dünyasının çehresini değiştirmeye devam ediyor. Akra Hotels de FEM sertifikasına hak kazanan şirketler arasında yerini aldı.

Great Place To Work® Türkiye’nin En İyi İşvereni™ unvanına sahip olan ve Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensiplerinin (WEPs) imzacıları arasında yer alan Akra Hotels, işe alım, eğitim, kariyer destek, yetenek yönetimi, geribildirimlerin izlenmesi gibi alanlarda fırsat eşitliğini gözeten uygulamaları ve kadın istihdamını destekleyen politikalarıyla dikkat çekiyor.

KAGİDER ile iş birliğine giden Akra Hotels, Fırsat Eşitliği Sertifikasına hak kazanarak yapısı, eylemleri ve istihdam olguları ile toplumsal cinsiyet eşitliğine ve istihdamda kadının güçlenmesine duyarlı olduğunu ulusal ve uluslararası kamuoyu nezdinde tescil ettirdi.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği İstanbul Merkez Ofisinde düzenlenen sertifika teslim törenine, BHM Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ramiz Barut ve Sinan Barut, Grup İnsan Kıymetleri Direktörü İbrahim Hakan Yılmaz, Grup Marka ve İş Geliştirme Direktörü Özgür Balta, Grup Satış Direktörü Okşan Esmen, Grup Gelirler Müdürü Müzeyyen Özsözgün, Akra Fethiye ve Akra Fethiye The Residence Genel Müdürü Aslıhan Atıl, Grup Pazarlama Müdür Yardımcısı Ebru Ertek Sezer, KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, KAGİDER Yönetim Kurulu Üyeleri Neşecan Çekici, Özlem Derici Duyarlar, Genel Sekreter Yeşim Seviğ, Kurumsal İlişkiler Yöneticisi Aylin Dinler katıldı

Akra Hotels, Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) Sertifikası alan Türkiye’de 55. ve turizm sektöründe ise ilk firma oldu.

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu: “FEM sertifikası alan her şirket bizim daha eşit bir dünyaya ulaşma ümidimizi yeşertiyor” sözleriyle başladığı sertifika teslim töreninde yaptığı konuşmada Akra Hotels’i tebrik ederek kadınlara iş hayatında fırsat eşitliği tanıyan uygulamalarından dolayı teşekkür etti.

Bezircioğlu sözlerini şöyle sürdürdü “Bizim hayalimiz kadın ve erkeğin hayatın her alanında eşit temsil edildiği, eşit fırsatlara sahip olduğu bir dünyaya ulaşmak. Bunun için bize olduğu kadar şirketlere de çok iş düşüyor. Şirketlerin, kurumların kadın istihdamını destekleyen ve kadınlara iş hayatında fırsat eşitliği tanıyan insan kaynakları uygulamaları arttıkça daha eşit bir dünyaya ulaşma ümidimiz artıyor. Akra Hotels’e bu alanda yaptığı çalışmaları FEM sertifikasıyla taçlandırarak diğer kurumlara da örnek olduğu için teşekkür ederiz. Umuyorum önümüzdeki günlerde daha çok firma bu sürece dahil olarak FEM sertifikası almaya hak kazanır.”

KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Neşecan Çekici FEM sertifikası programının, Türkiye’de iş dünyasında cinsiyet eşitliğinin sağlanabilmesi için örnek bir model olduğunu belirtti. Çekici sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizimle birlikte yola çıkan şirketler hem istihdama katkıda bulunuyorlar hem de kadının güçlenmesini destekliyorlar. Tüm şirketleri FEM sertifikası almaya davet ediyoruz.”

KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Derici Duyarlar da özellikle son dönemde şirketlerin FEM sertifikası başvurularının arttığını belirterek gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Duyarlar FEM sertifikası için başvuruların artmasının kurumların kadın istihdamının güçlenmesi konusunda ne kadar hassas olduklarının göstergesi olduğunu söyledi.

BHM Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ramiz Barut, 50 yılı aşan tecrübesiyle konaklama sektörünün öncü markalarından Akra Hotels yönetiminde üçüncü nesil olduklarını vurgulayarak “kadın ve erkek çalışanlarımızın eşit haklar, eşit imkanlar ve eşit fırsatlara sahip olduğu ve faydalandığı bir iş ortamı sunabilmemizin şirketimizin başarılarını sürdürülebilir kılmamızda çok önemli olduğunun farkındayız.

Akra Hotels Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu olarak fırsat eşitliği, liyakat, güven ve adaleti esas alan politikalar uygulayacağımızı taahhüt etmiş bulunuyoruz ve bu ilkeleri destekleyen bir kurumsal kültürün kökleşmesini sağlamak için çalışıyoruz. Bunu desteklemek üzere kadın istihdamını arttırmaya, kadınların yönetim kademelerinde daha etkin rol almasına ve kadının güçlendirilmesine yönelik sektörümüze ilham vereceğini ve iyi bir örnek olacağını umut ettiğimiz çalışmalarımıza devam ediyoruz. İş dünyasında toplumsal fırsat eşitliğini ve kadınların güçlendirilmesini sağlayacak dönüşümü destekleyen bu programı hayata geçiren KAGİDER’e teşekkür ederiz. Bu alandaki çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.

BHM Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Barut, “Akra Hotels olarak bu konuya duyarlılıkla yaklaşıyor, kadın ve erkek çalışanlarımızın iş hayatına eşit katılımını sağlayabilmemizin kritik olduğu yaklaşımını benimsiyoruz. Tüm İnsan Kıymetleri politikalarımız ve sürdürdüğümüz faaliyetlerle tesislerimizde kadın istihdamını artırırken, kariyer programlarını çeşitlendirerek genişletmeyi, kadın çalışanlarımızın huzur ve güvenle çalışabilecekleri bir çalışma ortamı yaratarak iyi örnek olmayı arzu ediyoruz. Bunun değerli bir göstergesi olan FEM sertifikasını almak bizim için bir onurdur. Birleşmiş Milletler WEPs imzacıları olarak kadının iş hayatındaki varlığını güçlendirmeye yönelik çabalarımızı sürdüreceğiz.” ifadeleri ile fırsat eşitliğine verdikleri önemi vurguladı.

BHM Grup İnsan Kıymetleri Direktörü İbrahim Hakan Yılmaz, “Kadın ve erkek çalışanlarımıza eşit haklar, eşit imkanlar ve eşit fırsatlar sağladığımız takdirde şirketimizin tüm potansiyelini açığa çıkarabileceğimizin farkındayız. Bu doğrultuda Akra Hotels 2023-25 İnsan Kıymetleri Stratejik Plan ve Hedeflerimiz, sürdürülebilirliğe, kurumsal sorumluluğa ve kadının güçlendirilmesine vurgu yapmakta, ayrıca adil muameleyi, kadın temsilini artırmayı, kadınların liderlik rollerinde güçlendirilmesini, kişisel ve profesyonel gelişimlerini teşvik etmeyi, çeşitliliği-eşitliği-katılımcılığı kapsamaktadır.

Eşit ve aydınlık bir geleceğin başta iş dünyası olmak üzere yaşamın her alanında kadınların etkin katılımıyla, fırsat eşitliğinin sağlanmasıyla ve adil insan kıymetleri uygulamalarıyla mümkün olduğuna inanıyoruz. Şirketimizin geleceğini şekillendirme ve toplumumuza katma değer yaratma sorumluluğumuzu yerine getirmeye yönelik çalışmalarımızın değerli çıktılarını FEM sertifikasıyla taçlandırmış olmaktan onur duyuyoruz. Emeği geçen tüm Akra Hotels çalışanlarımızı tebrik ediyor, bu alanda öncü çalışmaları için KAGİDER’e teşekkür ediyoruz.”

FEM sertifikası sıkı bir bağımsız denetim sürecinden sonra alınabiliyor

FEM sertifikası işe alım, eğitim, kariyer planlama ve geliştirme gibi süreçlerdeki eşitsizlikleri saptamayı ve iş yaşamında cinsiyet ayrımcılığına dayalı yaklaşımlara son vermeyi amaçlıyor. Ayrıca iş yaşamında toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etmek üzere özel sektöre destek olmak, istihdam ve kazançlarda eşitliği destekleyerek Türkiye iş gücünde kadının üretkenliğini artırmak, ayrıca iş dünyasında fırsat eşitliği prosedürlerini teşvik etmek hedefleniyor.

FEM programı kapsamında kurumlarda bağımsız denetimden geçen konular ise şöyle sıralanıyor: Yönetimin fırsat eşitliği konusundaki taahhüdü, işe alım ve seçmede fırsat eşitliği, eğitim fırsatlarına erişimde eşitlik, performans değerlendirme ve terfide fırsat eşitliği, kariyer destek uygulamaları, geribildirim ve şikayetlerin izlenmesi, iletişim ve kurumsal reklamlar.

Akra Hotels Hakkında:

Turizm yatırımlarında 2.600 çalışanı ve 4.331 yatak kapasitesi ile hizmet etmeye devam eden Akra Hotels, köklü geçmişinden aldığı güç ve 50 yılı aşan deneyimiyle uluslararası otelcilik alanında sunduğu hizmetler, öncü ve yenilikçi insan kıymetleri uygulamaları ve yarattığı gastronomi deneyimleriyle, her zaman “rekabet üstü” olmayı hedeflemektedir.

Akra Hotels, turizm yatırımlarını, Kemer ve Sorgun’daki işletmelerinden sonra 2014 yılında Akra ve Akra V olarak ilk kez şehir otelciliğine adım atarak, Antalya’ya taze bir soluk getirmiştir. 2015’te Akra Fethiye ve 2019’da Akra Fethiye The Residence ile devam ettirip toplamda 6 işletmesiyle turizm sektöründe hizmet vermektedir. Turizmin yanı sıra Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan 12 bin metrekarelik endüstriyel yıkama ve temizleme tesislerinde, günlük 80 ton tekstil temizleme kapasitesi ve 300’den fazla çalışanı ile hizmet veren, bölgenin en donanımlı ve en temiz tekstil yıkama ve temizleme tesisine sahiptir.

Kategoriler
    Güncel Yazılar