Tbilisi Airways, Hitit’le yaptığı anlaşmanın ardından Crane markalı yazılım çözümlerinin entegrasyonunu tamamlayarak uçuşa geçti.

- 2022 yılında, iç ve dış hat uçuşlarıyla pazara hızlı bir giriş yapan Tbilisi Airways, Hitit'in yazılım çözüm paketi ile operasyonlarına başladı. Hitit’in Crane markalı rezervasyon, internet arama motoru, kalkış kontrol sistemi ve ağırlık & denge modülü yazılımlarını sistemlerine entegre eden Gürcistan’ın en genç havayolu firması, Hitit'in de Asya'daki genişleme ağının en yeni parçası oldu.

Hitit’in Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç, Tbilisi Airways'in Hitit'e katılmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, yeni iş ortaklığı hakkında şunları söyledi: “Hitit, partner ekosistemini yeni üyelerle zenginleştirmeye ve güçlendirmeye devam ediyor. İş birliğimiz, Tbilisi Airways’in sistem geçişinden sonra faaliyetlerine başlamasıyla somutlaştı. En büyük ticaret ortağı olan Türkiye'nin, bugüne kadar ağırlıklı olarak mal ihraç ettiği Gürcistan'a, yüksek katma değerli teknoloji ihraç etmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Çözümlerimizle dijital dönüşümü yakalayan Tbilisi Airways’in hem Gürcistan hem de özellikle Asya pazarında istediği ivmeyi kazanacağına eminim."

Hitit Hakkında

Hitit, Türk Hava Yolları’nda yönetici olarak çalışan iki kadın girişimci tarafından 1994’te kuruldu. Şirketin kuruluş amacı ve havacılığın içinden gelen kurucuların öncelikli hedefi, tamamen yerli sermaye ile çalışıp dışarıya bağımlılıktan kurtulmak ve Türkiye’yi teknoloji ihraç eden bir ülke haline getirmekti. Bu felsefe ile yola çıkan Hitit, başta havayolu şirketleri olmak üzere, havayolu ve seyahat sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlere yeni nesil havayolu ve seyahat yazılım çözümleri üretiyor. Sektördeki şirketlerin rezervasyon, biletleme, check-in, yolcu kalkış kontrolü, ekip planlama, sadakat yönetimi, gelir muhasebesi, gider muhasebesi, tarife planlama, operasyon kontrolü, ekip planlama, tur operatörü/charter yönetimi, geniş kapsamlı performans ölçümü ve kargo ihtiyaçlarına Crane markalı yazılım çözümleri ile tek noktadan hizmet sunan Hitit, aynı zamanda hosting ve danışmanlık hizmeti de veriyor.  %100 Türkiye’de üretilen havacılık çözümleriyle her yıl milyonlarca insanın seyahat etmesini sağlayan Hitit; Doğu Avrupa’nın En İyi Havacılık Yazılım firması, Avrupa’nın Öncü Yolcu Hizmet Sistem Sağlayıcısı, En İyi Havayolu Raporlama Sistemi, Yılın En Niş Teknoloji Firması, turizm alanında “Türkiye’nin En İyi Sektörel Yazılım Firması”, “Yılın Havacılık Yazılım Kuruluşu” ve “Yılın Havacılık Teknoloji Kuruluşu” gibi birçok ödülün de sahibi. Hitit, 3 Mart 2022 itibarıyla HTTBT koduyla Borsa İstanbul'da işlem görmektedir.

Kategoriler
    Güncel Yazılar