Jet2 yüzde 49 kar artışı bekliyor

Koronavirüs salgını nedeniyle dev seyahat ve hava yolu şirketleri peş peşe işçi çıkarıyor ya da işçilerin maaşında kesintiye gidiyor. Bu eğilimin son örneği, İngiltere'nin önde gelen iki seyahat şirketi Jet2 ve EasyJet oldu.

Darth Group bünyesindeki Jet2 ve Jet2 Holidays, personele, ''30 Eylül'e kadar maaşınızın yüzde 30'unu kesebilir miyim?'' diye sorarken, EasyJet ise personelinin yüzde 30'unu işten çıkarmaya hazırlanıyor.

Jet2 yüzde 49 kar artışı bekliyor

Bugün ticaret güncellemesi yapan Darth Group, seyahat kısıtlamaları nedeniyle gelirlerinin donduğunu belirtirken, sene sonuna kadar 109 milyon pounluk bir kayıp oluşmasını beklediğini açıkladı. Darth Group buna rağmen, 2019-20 mali yılı için yüzde 49'luk artışla 265-270 milyon euro kar beklentisi içinde olduğun da duyurdu.

Jet2'nun işçilerin maaşında kesinti yapabilmesi için, söz konusu teklifin işçiler tarafından da kabul edilmesi gerekiyor. Jet2'nun, teklifin kabul edilmemesi durumunda işten çıkarma yoluna gidebileceği belirtiliyor.

EasyJet 4 bin 500 kişiyi işten çıkarıyor

İngiltere'nin önde gelen bir diğer hava yolu şirketi-tur operatörü EasyJet ve EasyJet Holidays ise, çalışanların yüzde 30'unu işten çıkaracağını duyurdu. Söz konusu kararın şirket bünyesindeki 4 bin 500 işçiyi kapsadığı belirtiliyor. Avrupa'nın ikinci büyük bütçeli hava yolu şirketi olan EasyJet bünyesinde toplamda 15 bin kişi çalışıyor.

 

Kategoriler
    Güncel Yazılar