Son gelişmeler sektör için umut dolu senaryoların oluşma ihtimalini arttırdı.

"Temmuz başında start alıyoruz” diyerek; cesur bir öngörüde bulunan Bentour CEO’su Deniz Uğur, Alman Seyahat Acentaları Birliği (DRV) Siyaset ve Yurtdışı Kurulu’nun aktif üyesi olarak; Türkiye’deki ilgili kurumlar ile yoğun görüşme trafiğini sürdürüyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hayata geçirdiği kapsamlı tedbir planının ülkemize gelecek olan misafirlere maksimum güvenliği sağlayacağını belirten Bentour CEO’su Deniz Uğur; “havayolu şirketlerine yönelik yaz sezonu programları için hazırlıklarını sürdürdüklerini” söyledi. Deniz Uğur, “uçak yolculuklarında güvenliği sağlayacak detaylı konseptlerin hayata geçirildiğini ve sıkı önlemlerin alındığını” belirtti.

Deniz Uğur’dan Durum Değerlendirmesi

Objektif olarak Türkiye’deki koşulları değerlendiren Deniz Uğur; “Türkiye’deki tesislerin geniş alana yayılması nedeniyle “sosyal mesafe” uygulamalarının misafirlerin hareket alanlarını fazla kısıtlamadan daha kolay uygulanabileceğini” ifade etti.

Bentour CEO’su Deniz Uğur, “Tesis altyapılarına son yıllarda sürekli yatırım yapılırken; Türkiye’deki sağlık standartları da diğer tatil ülkelerine göre daha yüksek bir durumda… Tıbbi müdahale konusunda Türkiye en iyi 10 ülke arasında gösterilmekte.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklanan “Sağlıklı Turizm Sertifikasyon Programı” otele giriş işleminden, odaların, havuzların ve restoranların yanı sıra animasyon, yiyecek/içecek ve geri dönüşüm gibi konu başlıkları altında alınacak önlem ve tedbirler 130’u aşkın kriter ile geniş bir yelpazeyi kapsıyor.”

“Tatilimi Ailemle Türkiye’de Geçirmeyi Planlıyorum”

Türkiye’yi tercih edecek turistlerin bu yılki yaz sezonunda da güzel ve dinlendirici bir tatil geçireceklerine ilişkin inancının tam olduğunu belirten Deniz Uğur; bu yıl kendi tatil planı için de “her yıl olduğu gibi bu yıl da tatilimi ailemle Türkiye’de geçirmeyi planlıyorum” diyerek; umut dolu açıklamalarda bulundu.

 

 

 

Kategoriler
    Güncel Yazılar