"Bu felaketin yaralarını sarmak için elimizden geleni yapıyoruz"

TÜRSAB Batı Antalya Bölge Başkanlığı da depremin duyulmasının hemen ardından yaptığı yoğun çalışmalar ile gıda ve giyim ihtiyaçları başta olmak üzere bölgeye ihtiyaç duyulan malzemelerinden oluşan yardımları hazırlattığı bir Tır ve 5 otobüs ile bölgeye gönderecek.

Aklımız fikrimiz o bölgede

TÜRSAB Akdeniz Bölge Başkanı Rıza Perçin yaptığı açıklamada, “ Çok üzüntülüyüz. Ülkemizin doğu bölgesinde 10 ilde gerçekleşen depremler sonrası aldığımız haberler ile yas halindeyiz. Aklımız fikrimiz o bölgede. Seferber olduk ve elimizden geleni yapmak için çalışıyoruz. Sadece meslektaşlarımızın değil, tüm vatandaşlarımıza çağrı yapıyoruz. Şu anda tırımızı hazırlıyoruz. Bu tırı hazırladıktan sonra tekrar bir tır daha hazırlayacağız onu da göndereceğiz. Bu arada 5 otobüs daha ihtiyaç malzemesi ve oradaki AFAD yetkililerine yardım için göndereceğiz. Şu Anda zaman birlik olma zamanı. Çok zor bir dönemden geçiyoruz ama inşallah hep beraber bunu da atlatacağız” dedi.

Bu felaketin yaralarını sarmak için elimizden geleni yapıyoruz

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başdanışmanı Hamit Kuk da yaptığı açıklamada“ Cumhuriyet tarihimizin en büyük felaketini yaşıyoruz. Türkiye Seyahat Acentaleri birliği olarak bu felaketin yaralarını sarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Biz dün sabahtan itibaren Antalya’da Akdeniz Bölge temsilciliğimizde, BTK Başkanımız Rıza Perçin’le olağan üstü toplandık. Antalya Bökesindeki acentaların yardımlarını rica ettik. Dünden bu yana kadar birçok yardım aldık. Topladığımız yardımları BTK’mızda tasnif yapıyoruz. Bir tane tırımız yola çıkmaya hazır. Ayrıca da beş otobüslük yardım ekibi bölgeye intikal ettirilecek. Dolayısı ile o bölgede yaşayan vatandaşlarımıza elimizden geldiğince yardım edeceğiz.”dedi.

Bu günleri hep birlikte aşacağız

Öte yandan TÜRSAB Yönetim Kurulu ve üyeleri de bu çalışmaların içerisinde yer alarak, gece gündüz demeden yardım çalışmalarını destekliyor:

Mehmet GEM – “Birlik genel merkezimizin hazırlamış olduğu koordinasyon programı çerçevesinde 37 bölgesel BTK ‘ımız ile birlikte ihtiyaç sahiplerinin yardımlarını toplayıp bölgeye ulaştırmak için hep birlikte çalışıyoruz. Özellikle birliğimiz merkezi tarafından yayınlanan ihtiyaç malzemelerini toplayarak bölgeye ulaşması için çalışıyoruz. Tüm BTK’larımız akşam 24.00’e kadar açık. Gelen malzemeleri tasnif edip bölgeye ulaşması için hazırlıyoruz. “

Hakan ŞENEL – “Deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza bir an önce ulaşması için tüm yardımlarımızı yaptık. Tekrardan ayağa kalkacağız. Tekrar güçlü olacağız. Biz hep beraber güçlüyüz. Yardımlarınızı Akdeniz BTK Ofisine bekliyoruz. Gelen malzemeleri tasnif edip bölgeye ulaştırıyoruz”

Rafi RAFİOĞLU – “Maalesef çok kötü günler yaşıyoruz. Çok insanımızı kaybettik, birçok insanımız enkaz altında. Bizde TÜRSAB olarak, Akdeniz Bölge BTK olarak bir kampanya yapıyoruz. Bu akşam tırımız yola çıkacak” (Halil Öncü)

 

 

Kategoriler
    Güncel Yazılar